Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Vacatures  Hulpverleningszone  Zone 1 W-Vl

--------------------------------------------

Vrijwilligers te weinig

Woon je in Hulpverleningzone Zone 1

In één van de onderstaande gemeenten

Blankenberge, Beernem, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostkamp, Oostende, Oudenburg, Torhout, Zedelgem, en Zuienkerke.

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job bij de brandweer wel iets voor jou. Want Post Brugge zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

BRANDWEERMAN/VROUW-VRIJWILLIGER IETS VOOR JOU?

Nieuwe datum infosessie nog niet gekend

Op de infosessie krijg je meer informatie over de procedure, het opleidingstraject, werken als vrijwillig brandweerman/-vrouw, enz.

Lukt het niet om op dit moment langs te komen? Hieronder vind je alvast volgende informatie.

ZO WORD JE BRANDWEERMAN/-VROUW

1. Profiel

Kan je onderstaande allemaal afvinken? Dan kan je doorgaan naar stap twee: het behalen van het Federaal geschiktheidsattest.
  • EU-burger
  • Meerderjarig
  • Rijbewijs B
  • Je geniet van burgerlijke rechten
  • Je dienstplichtwetten zijn in orde
  • Attest goed gedrag en zeden

1. Federaal geschiktheidsattest

Om je kandidaat te stellen als brandweervrijwilliger, behaal je eerst het federaal geschiktheidsattest (FGA). In West-Vlaanderen organiseert brandweerschool Wobra uit Zedelgem deze proeven, die volgende omvatten:

1/ cognitieve proef: peiling naar je algemene en parate kennis

2/ handvaardigheids- en fysieke proef: indien geslaagd voor de cognitieve proef

Deelnemen?
Op donderdag 4 mei 2017 en woensdag 28 juni 2017 stelt de brandweerschool de inschrijvingen open. Registeren kan via www.ikwordbrandweer.be

Op die website kan je ook een duidelijke richtlijn terugvinden rond de proeven.

1. Aan de slag bij de brandweer

Bij Hulpverleningszone 1 kan je  spontaan solliciteren via  www.zone1.be  werken bij de brandweer. Onder de rubriek vacatures vind je meer informatie terug. Je wordt dan op de hoogte gebracht van nieuwe aanwervingsprocedures.

De eerstvolgende  aanwervingsprocedure voor vrijwillig brandweerman/-vrouw  is voorzien juli 2017.

1. Aanbod

Een vrijwillig brandweerman/-vrouw stagiair ontvangt een brutoloon van 12,62 EURO per uur (geïndexeerd). Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Zo kan je op een professionele manier je taken als vrijwillig brandweerman/-vrouw uitvoeren. Zowel de uren die je aan opleidingen en deelnames aan interventies besteed  worden vergoed.

Je bent meer brandweer dan je denkt

Volledig nieuwe website over:
Hoe wordt ik brandweerman -vrouw.
In het ganse land uitgezonderd Brussel

Er is een echt tekort aan brandweerlieden

Interesse klik hiernaast op het logo