Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Dode hoek

Spiegelafstelplaats 

Sinds kort beschikt post Brugge over een officiële spiegelafstelplaats.
Met deze kleine investering draagt de zone bij tot de verkeersveiligheid in onze regio. Deze tool biedt de chauffeurs van vrachtwagens de mogelijkheid hun spiegels bijna perfect af te stellen. Op deze manier kunnen we de kans op ongevallen aanzienlijk verminderen, zeker wanneer het gaat om dodehoek-ongevallen.

Juist afgestelde spiegels zijn één van de parameters waar je rekening mee kan houden om je comfortzone als prioritair chauffeur te vergroten. 
Het gebruik van de spiegelafstelplaats wijst zichzelf uit en is aangelegd op de binnenkoer van de hoofdpost Brugge langs de Pathoekeweg. De spiegelafstelplaats staat ter beschikking van elke post van Zone 1.
Wanneer je een verkenningstocht maakt om een nieuw voertuig te leren beheersen, bestaat nu de mogelijkheid om ook de spiegelafstelplaats op te zoeken, het voertuig tussen de lijnen te parkeren en de afstelling van de spiegels te optimaliseren.
Zie foto's hieronder

Er is een kleine powerpointpresentatie beschikbaar in de post Brugge en bij de dienst VTO over het correct gebruik van de spiegelafstelplaats.

 --------------------------------------------

Rookmelderscampagne

Hulpverleningszone Zone 1 geeft preventietips

meer info klik op het logo

ROOKMELDERS

Eenvoudig monteren, goedkoop  en zeer effectief

---------------------------------------------